Oldal kiválasztása

Tovita tabletta – 60X

2 099 Ft

Leírás

Tovita csonterősítő tabletta

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Milyen adatokkal igazolják a Tovita hatásosságát?
A Tovita csonterősítő tabletta gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. A tyúktojáshéjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéjpor sajátos, speciális összetételben tartalmazza a csontozat és a fogazat építőanyagait. A tojáshéj-terápia pozitív hatását magyar kutatócsoport által végzett tudományos vizsgálatok eredménye, népgyógyászati tapasztalat és a több mint 20 éves felhasználói tapasztalat igazolja. A Tovita jól felszívódó formában tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elemeket: kalciumot és további makro-és nyomelemeket.
A Tovita segíti az egészséges csontozat, fogazat és a porcszövet kialakulását.

Mi a Tovita tabletta hatóanyaga?
Egy tabletta 340-380 mg tojáshéj-kalciumot (Ca-ion) tartalmaz. További összetevők: bór, foszfor, kén, réz, stroncium, szilícium, valamint 16 makro- és nyomelem, és a kollagént tartalmazó tojáshártya.

Mit tartalmaz még a Tovita tabletta?
A készítmény ízesítőként keserű édeskömény termésolajat és tablettázási segédanyagokat tartalmaz: povidon, karboximetilkeményítő-nátrium, magnézium-sztearát, talkum.

Mikor ajánlott a Tovita szedése?
A készítmény alkalmazása ajánlott:
– Az egészséges, szilárd csontrendszer és ép fogazat kialakulásához, megőrzéséhez.
– A csontozat építéshez a változókori és időskori csontvesztés, csontritkulás esetén, valamint a csontritkulás gyógyszeres kezelésének kiegészítésére.
– A csonttömeg megőrzéséhez a biológiailag kritikus élethelyzetekben, úgymint várandósság, szoptatás, csonttörés, valamint rendszeres sportolás idején.

Mikor ne szedje a Tovita tablettát?
Nem alkalmazható a készítmény a ható-és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén. Ha Önnek hajlama van vesekőképződésre, ha súlyos veseelégtelensége van, ha a vizelettel nagyfokú kalciumvesztése van, ne szedje a Tovita tablettát. Gyomorsavhiány illetve hiperkalcémia (a vér normálnál magasabb kalciumtartalma) esetén sem ajánlott a szedése.

Mit kell tudnia a Tovita szedés elkezdése előtt?
A szedés megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy szüksége van-e a makro-és mikroelem bevitelre, van-e veseköve, és iszik-e elegendő (2-3 liter) folyadékot naponta.

Szedhetik-e a Tovita tablettát gyermekek is?
Igen, kisgyermekeknek (szükség esetén) egyéves kortól adható.

Szedhető-e a Tovita más gyógyszerekkel együtt?
Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek és a készítmény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (lehetséges hatáscsökkenés miatt). Egyidejű alkalmazása kerülendő más kalcium- és alfacalcidol, calcitriol tartalmú készítményekkel, a túlzott bevitel és az élettaninál magasabb vérkalcium-szint kialakulásának lehetősége miatt! Tiazid-tipusú vizelethajtó és Digitalis glikozidokat tartalmazó készítményekkel együtt csak orvosi javaslatra és orvosi ellenőrzés mellett szedhető.

Mire kell ügyelni várandósság és szoptatás ideje alatt?
Ebben a csonttömeg megőrzése szempontjából biológiailag kritikus élethelyzetben megnövekszik a szervezet ásványi anyag igénye, ezért az átlagosnál nagyobb mennyiség – főleg kalcium – bevitelére van szükség. Ha Ön az ásványi anyag pótlására Tovita tablettát és a várandósság során ajánlott multivitamint is akarja szedni, akkor ezt minden esetben beszélje meg kezelőorvosával!

Mikor és hogyan kell a Tovita tablettát bevenni?
A tablettát étkezés után egy-másfél órán belül, folyadékkal javasolt bevenni.

Mennyi az ajánlott adag?

1 – 2 éves korig 1x 1 tabletta/nap
3 – 8 éves korig 1-2×1 tabletta/nap
9 – 25 éves korig 2-3×1 tabletta/nap
26 – 40 éves korig 1×1 tabletta/nap
41- 60 éves korig 3×1 tabletta/nap
60 éves kor felett 2-3×1 tabletta/nap
Várandós állapotban és szoptatás idején 1-3×1 tabletta/nap
Csonttörés, csontritkulás esetén 2-3×1 tabletta/nap
Rendszeres sportolás idején 1-3×1 tabletta/nap

A tablettát étkezés után egy-másfél órán belül, folyadékkal javasolt bevenni.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a Tovita?
Előírásszerű szedés esetén mellékhatás nem várható. A javasoltnál nagyobb adagok szedése esetén gyomorsavhiány és székrekedés előfordulhat, az adagok csökkentésével és naponta elegendő (2-3 liter) folyadék fogyasztásával azonban a tünetek megszüntethetők. Amennyiben a felsoroltakon kívül egyéb kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a készítmény szedését.

Mire fontos még ügyelni a Tovita szedése során?
A készítményt gyermekek elől mindig gondosan el kell zárni!

Mennyi ideig szedhető a Tovita?
A készítmény a kalcium-pótlást indokoló állapot (pl. növekedési időszak, várandósság, változókor) vagy betegség (pl. csonttörés, csontritkulás) fennállása esetén folyamatosan szedhető. Csontritkulás kiegészítő kezelésére történő alkalmazásakor ügyeljen arra, hogy évente konzultáljon kezelőorvosával.

Hogyan kell tárolni a Tovita tablettát?
Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében a tartályt tartsa jól lezárva.

Meddig használható fel a Tovita?
A csomagoláson jelzett időpontig használható fel a készítmény.

Nyilvántartási szám: OGYI-223/1991

Csomagolási egység: 60 db

Gyártja/forgalomba hozatali engedély jogosultja: Osteofit Kft.
1131 Budapest, Reitter F. u. 132.

2011. 09.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tovita tabletta – 60X” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük