A szőlőmag kivonattal bővült LXR Q10+ANTIOXIDÁNS KOMPLEX hatóanyagai összetett antioxidáns védelmet biztosítanak a szervezetet érő oxidatív stresszel szemben, támogatják a szervezet energiatermelő folyamatait, a szív- és érrendszer egészségét, erősítik az immunrendszert. Javasolt stresszes állapotokban, kimerültség, fáradékonyság, meg­növekedett fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén.

A készítmény optimális mennyiségben tartalmaz koenzim Q10-et és rezveratrolt. Az E-vitamin jól hasznosuló, természetes eredetű vegyes tokoferolok formájában, a cink, a szelén és a réz jól felszívódó szerves vegyületi formában került a készítménybe. A C-vitamin, az E-vitamin és a cink hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A szőlőmag antioxidánsforrás, természetes védelmet nyújt a szabad gyökök ellen. Támogatja a vénás keringést, hozzájárul az erek és kapillárisok épségének fenntartásához.*

Hatóanyagok mennyisége:
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV%
Koenzim Q10 50 mg
Ártéri japánkeserűfű kivonat,
melyben transz-rezveratrol 50%
40 mg
20 mg
Szőlőmag kivonat,
melyben 95% proantocianidin (PAC)
70 mg
66 mg
C-vitamin 310 mg 388 %
E-vitamin 12 mg 100%
Cink 5 mg 50%
Réz 1 mg 100%
Szelén 55 mcg 100%

NRV: napi beviteli referencia érték (Nutrient Reference Value) felnőttek számára.

Készítményeink laktóz-, glutén-, tejfehérje-, tojásfehérje- és szójamentesek.

Hatóanyagok jellemzői:

Koenzim Q10**: A Q10 koenzim vagy ubikinon hatékony antioxidáns vegyület, amely egyebek mellett segít a szív- és érrendszer egészséges működésének fenntartásában.

Ártéri japánkeserűfű (transz-rezveratrol)***: Az ártéri japánkeserűfű antioxidáns hatású, hozzájárul a szabad gyökökkel szembeni védekezéshez.
A rezveratrol egy polifenol típusú vegyület, amely nagy mennyiségben található meg pl. a szőlőben, mogyoróban, vörösborban stb. Kiváló antioxidáns, hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez.

Szőlőmag kivonat: A szőlőmag támogatja a vénás keringést, hozzájárul az erek és kapillárisok épségének fenntartásához. Antioxidáns hatású, hozzájárul a szabad gyökökkel szembeni védekezéshez.

C-vitamin***: A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Érvédő, sejtvédő, antioxidáns hatása mellett számos egyéb pozitív hatással bír a szervezetre.

E-vitamin: Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Cink****: A cink sok biokémiai folyamat résztvevője a szervezetben, fontos szerepet játszik a sejtosztódásban, az immunrendszer megfelelő működésében és az oxidatív stressz elleni védelemben.

Réz: A réz hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Szelén: A szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Alkalmazás:

Az LXR Q10+ANTIOXIDÁNS KOMPLEX étrend-kiegészítő készítmény javasolt mennyisége felnőttek számára naponta 1 kapszula!

Miért válassza ezt a készítményt?
  • Magyar gyógyszerészek által kifejlesztett, egyedülálló receptúra szerint készül.
  • Magasabb dózisú és egymás hatását fokozó hatóanyagokból tevődik össze.
  • Magyarországon, GMP minősített (a gyógyszergyártás nemzetközi minőségbiztosítási rendszere) gyártóüzemben készül.
  • A gyártás folyamata minőségbiztosító gyógyszerész által ellenőrzött.
  • A készítmény analitikai és tisztasági vizsgálatait egyetemi és nemzetközi akkreditált laborokban végzik.
  • Kizárólag gyógyszertárakban, a gyógyszerész szakmai támogatásával kerül forgalomba.
Figyelmeztetések:

Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Gyermekek elől elzárva, hűvös, száraz helyen tárolandó!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hivatkozások:

* 1. Int J Mol Med. 2001 Jul;8(1):3-17. Mechanism of cardioprotection by resveratrol, a phenolic antioxidant present in red wine (Review). Wu JM1, Wang ZR, Hsieh TC, Bruder JL, Zou JG, Huang YZ.
2. AHRQ Evidence Report Summaries, June 2003 Effect of Supplemental Antioxidants Vitamin C, Vitamin E, and Coenzyme Q10 for the Prevention and Treatment of Cardiovascular Disease: Summary. P Shekelle, S Morton, and ML Hardy.

**: Curr Drug Metab. 2016;17(4):345-58. Coenzyme Q10 Supplementation and Exercise in Healthy Humans: A Systematic Review. Alvaro Sarmiento, Javier Diaz-Castro, Mario Pulido-Moran, Naroa Kajarabille, Rafael Guisado, Julio J Ochoa.

*** 1. Carrizzo A., et al.: Antioxidant effects of resveratrol in cardiovascular, cerebral and metabolic diseases, Food Chem. Toxicol., (2013), pii: S0278-6915(13)00476-6. pp. S0278-6915
2. Pollack R.M., et al.: Resveratrol: Therapeutic Potential for Improving Cardiometabolic Health. Am J Hypertens. 2013 Sept. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23872128).

**** 432/2012/EU RENDELET (2012. május 16.), a nem a betegségek kockázatának csökkentését, illetve a gyermekek fejlődését és egészségét érintő, élelmiszerekkel kapcsolatos, egészségre vonatkozó, engedélyezett állítások jegyzékének megállapításáról.